Bohr Bravissimo: Niels Bohr i filosofisk lys – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Bohr 2013 > Arrangementer og udstillinger > Bohr Bravissimo: Niels...

Bohr Bravissimo: Niels Bohr i filosofisk lys

Det er 100-året for Niels Bohrs atommodel, og det fejres på forskellig vis, men hvem var Niels Bohr egentlig? Hvordan havde han det med sine omgivelser? Hvad har han betydet?

Bent Raymond Jørgensen giver med sine foredrag en introduktion til de store tankers ophav og gennembrud.

 • 30. september 2013
  Fysikkens filosofiske problemer før Bohr
  Gennem historien har forskningen overvundet problemer af mange arter, men hvilke problemer ventede på at blive løst af Bohrs atommodel?
 • 7. oktober 2013
  Bohrs bidrag til de erkendelsesteoretiske problemer
  Bohr blev født i 1885. Der er god grund til at give en oversigt og gøre status over hans bedrifter set i lyset af datidens forskningsmæssige situation.
 • 21. oktober 2013
  Bohrs atommodel af 1913
  Spekulationerne over stoffets substans havde gennem mange århundreder sat sig spor i avanceret forskning omkring naturens byggesten. Hvorfor var det Bohrs model, der vandt kapløbet, og hvori bestod de problemer, som fulgte efter, og som peger fremad mod Holger Bech Nielsens strengmodel?
 • 28. oktober 2013
  Bohr og kvantemekanikken
  Bohrs teorier åbnede for helt nye perspektiver i fysikken, men indebar også en virkelighedsopfattelse, hvor paradokser åbenlyst fyldte meget.
 • 4. november 2013
  Bohr og livsprocesserne
  Bohrs far var læge og professor i fysiologi. Det var derfor naturligt for sønnen at interessere sig for forholdet mellem fysikken og fysiologien.
 • 11. november 2013
  Bohr og Kierkegaard-myten
  Søren Kierkegaard døde i 1855. Var Bohr inspireret af Kierkegaard i lanceringen af teorierne om kvantespring og partikelbølgedualitet?
 • 18. november 2013
  Bohrslægten
  Hvad betød mest for Niels Bohrs liv og virke: Hans genetiske baggrund, sociologiske påvirkninger, individuelle beslutninger eller tilfældigheder? Og hvilken rolle spillede apotekerdatteren og hustruen Margrethe Nørlund?
 • 25. november 2013
  Bohr eller Einstein?
  Hvordan havde Niels Bohr det med andre forskere? Hvori adskilte han sig fra andre i sin tid? Hvem var størst, Einstein eller Bohr? Hvem fik størst indflydelse?

FOF København Lyngby >>