Bohr på ny – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Bohr 2013 > Bogudgivelser > Bohr på ny

Bohr på ny

I 2013 fejrer Danmark og resten af verden 100-året for Niels Bohrs atommodel, som kom til at revolutionere fysikken og vort verdensbillede.

"Bohr på ny" er en antologi, der indeholder forskellige aspekter ved Niels Bohrs liv og karriere, opdelt i fire kapitler:

  • Bohr som familie- og privatperson
  • Bohr i politik og samfund
  • Bohr og fysikken
  • Bohr og filosofien.

Niels Bohr var ikke blot en dejlig farfar, han var en fremragende fysiker, en kulturpersonlighed, en energisk organisator og en forskningspolitiker med internationale politiske ambitioner. Han blev i sin levetid også kendt for sine filosofiske ideer om kvantefysikken. Derfor omhandler bogen selvfølgelig også den meget betydelige indsats af politisk og organisatorisk art, som Bohr ydede gennem fire årtier.

Men Bohr var trods alt først og fremmest fysiker, og hans epokegørende model for atomets struktur fra 1913 bliver selvfølgelig også beskrevet.

Køb bogen
Det er lykkedes at samle en række meget kompetente forfattere, der har skrevet bogens meget forskellige afsnit. Bogen er redigeret af forlægger, ph.d. Lone Bruun, Niels Bohr Arkivets leder Finn Aaserud og professor Helge Kragh. Bogen er rigt illustreret og stiler mod et bredt publikum.

Bogen kan købes hos boghandlere fra 10. juni 2013.

ForlagetEpsilon.dk >>